Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’den Binance Davasında Geri Adım: Solana İçin Emsal Niteliğinde Karar Geldi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e dava açan SEC, geri adım atarak menkul kıymet tanımlarında değişikliğe gitti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kripto para borsası Binance’e karşı açtığı davada değişiklik yaptığını bildirdi. SEC, Binance’in kayıt dışı menkul kıymet hizmeti verdiğini belirterek Haziran 2023 tarihinde borsaya dava açmıştı. Davada Solana ve diğer altcoinlerin menkul kıymet kapsamına girdiği belirtilmişti.

Fakat yapılan yeni değişiklikler kapsamında, özellikle Solana’nın (SOL) menkul kıymet olarak nitelendirilmesine bir son verileceği vurgulandı.

Düzenleyici kurum tarafından atılan bu adım, altcoin piyasasının genel ve özellikle Ripple (XRP) için pozitif bir gelişme olarak okundu. Ripple’ın da halihazırda SEC ile menkul kıymet satışı üzerine bir davası bulunuyor ve davanın bu yıl içerisinde bitmesi bekleniyor.

Trump etkisi Gensler’e geri adım attırdı

ABD başkan adayı Donald Trump, 27 Temmuz günü Bitcoin 2024 konferansında verdiği demeçte, başkan seçilmesi durumunda ilk iş SEC Başkanı Gary Gensler’i kovacağını açıklamıştı.

Trump’ın aksine kripto paralara karşı sert ve yapıcı olmayan bir tutum sergileyen Gensler, birçok kez eleştirilerin merkezinde yer almıştı.

Solana dahil 9 altcoin’i ilgilendiriyor

SEC, geçtiğimiz yıl haziran ayında açılan kayıt dışı menkul kıymet satışı davasında, Solana dahil 9 farklı altcoin yer almıştı. Bu altcoinler arasında Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), The SandBox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axit Infinity (AXS) ve Coti (COTI) yer aldı.

Bu altcoin projelerinin önünün açılması durumunda ileriki günlerde kayda değer yükselişler görülebileceği öne sürüldü. Bununla birlikte SEC adımından pek fazla etkilenmeyen SOL, dün akiam saatlerinde 193 dolara kadar yükseldikten sonra piyasadaki geri çekilmeye ayak uydurarak 179 dolara kadar düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!