Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’e Kurum İçinden Tepki: Komisyon Üyesi Bitcoin Politikasını Eleştirdi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilisi Hester Peirce, kurumun spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) standartları konusundaki belirsiz tutumunu eleştirdi.

SEC yetkilisi Hester Peirce yakın tarihte yayınlanan bir röportajda, SEC’nin Bitcoin politikasını eleştirirken kripto para sektörü regülasyonuna dair yöntemlerinin kafa karıştırıcı ve hayal kırıklığı yaratan türde olduğunu öne sürdü. Peirce ayrıca ABD’nin düzenleyici belirsizliğinin ülkede bulunan yatırımcılara zarar verdiğini ve bu noktada gereken netliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Mevcut durumda pek çok alanda regülasyonlara dair çeşitli zorluklarla yüzleşildiğini belirten Peirce, bu kapsamda özellikle son dönemlerde yeniden gündem olan spot Bitcoin ETF başvurularına dair çeşitli yorumlarda bulundu.

Bu alanda SEC’nin standartlar bakımından hareketli bir hedef gibi davrandığını ima eden yetkili, kurumun spot Bitcoin ETF konusundaki tutumunun diğer ürünlere karşı yaklaşımı ile uyumlu olmadığına dikkat çekti. Başvuruların onaylanmama sebebini çözemediğini dile getiren yetkili, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Gerçekler ve şartlar önemlidir ancak gördüğüm gerçeklere ve şartlara dayanarak onaylamama sebebimizi anlayamıyorum.

Peirce, mevcut durumda ABD dışı yargı bölgelerinde onaylanmış spot Bitcoin ETF’leri bulunduğunu ve ABD içerisinde de işlem gören çeşitli vadeli Bitcoin ETF’leri olduğuna işaret etti:

Bitcoin borsasında işlem gören ürünlerle ilgili olarak uyguladığımız standartlar, benzer ürünlere karşı tutumumuzla tutarlı olmalı.

Yakın zamanda spot Bitcoin ETF başvuruları yetersiz bulunan varlık yönetim şirketi Valkyrie Investment da BlackRock ve Fidelity’nin ardından başvurusunu güncelleyerek yeniden göndermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!