Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in İçinde Hararetli Bir Kripto Para Tartışmasının Yaşandığı Belgelendi

SEC tarafından yayınlanan yeni metinlerde, Haziran ayı içinde yapılan toplantıların içeriği kamu oyu ile paylaşıldı. Metinlerde, SEC içinde kripto paralar konusunda ‘hararetli’ tartışmaların yapıldığı göze çarpıyor.

4 Haziran’da gerçekleşen görüşmelerde, yatırım profesyonelleri için yönetim standartları üzerine tartışıldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili konuşan SEC yetkilisi Eric Werner, kurumun başkanı Jay Clayton’ı tanıtırken, Clayton’un kurum içindeki rolü ile ilgili de enteresan ifadeler kullanıyor.

Werner, Clayton ile ilk tanıştığı esnada başarılı SEC başkanının kendi ofisinde ismi açıklanmayan bir avukat ile kripto paralar üzerine ciddi bir tartışma içnide olduğunu belirtiyor. Clayton’ın agresif ve sert bir şekilde tartıştığını belirten Werner, şunları söylüyor:

”Açıkçası sayın başkan Clayton ile ilk tanışmamda biraz da şans eseri bir şekilde sert bir tartışmanın ortasına dalmış bulundum. Benim ofisimde bir avukat ile kripto paralar üzerine sert bir tartışma yaşıyorlardı. Dürüst olmak gerekirse o noktada geri attım ve sektörün sorunları ile nasıl yüzleştiğine şahit oldum. Onunla çalıştığım süre boyunca gördüğüm şey de, her bir sorun ile çok ciddi ve aynı konstantrasyon ile ilgilenmesi oldu.”

Clayton’un başında olduğu SEC, kripto para sektörünün düzenlenmesinde gerek Amerika içinde gerekse de dünyada şu anda belkide en kilit kurum konumunda yer alıyor. SEC, özellikle ICO’lar konusunda sert tavırları ile biliniyor. Şubat ayında yapılan bir toplantıda Clayton da, kripto paralar ile ICO sonucu gelen senet tokenleri arasındaki farka dikkat çekerek şunları söylemişti:

”ICO’ları ve kripto paraları ayırmak istiyorum. ICO’lar birer hisse senedidir ve bunları aynı hisse senetlerini düzenler gibi düzenlemeliyiz. Bu konuda söylenecek son söz budur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment