Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Eski Başkanı Clayton Fireblocks’un Danışma Kuruluna Katıldı

2017-2020 tarihleri arasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) başkanlığını üstlenen Jay Clayton, kripto para şirketlerine altyapı hizmeti veren Fireblocks’un danışma kuruluna katıldı.

Fireblocks’a daha güvenli ürünler geliştirme konusunda yardımcı olacak Jay Clayton, “dijital varlıkların saklanması için sunulan hizmetlerin geleneksel saklama hizmetleriyle aynı seviyede olması gerektiğini” düşünüyor.

SEC’nin başına Donald Trump döneminde geçen ve Joe Biden’ın göreve gelmesiyle yerini Gary Gensler’a bırakan Clayton, başkanlığı sırasında menkul kıymet kurallarını ihlal eden ilk dijital para arzlarına (ICO) karşı eyleme geçmişti.

Bu yılın başında One River Digital Asset Management’a da danışmanlık yapmaya başlayan Clayton, Fireblocks’un kripto para dünyasındaki “custody ekosistemini” iyileştirmek için yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

Clayton, SEC’nin başkanlığını yaptığı süre boyunca ICO’lara karşı uygulanan yaptırımların yanı sıra hiçbir Bitcoin ETF başvurusunun onaylanmaması ve Ripple Labs aleyhinde dava açılması ile adını duyurdu.

Bankalardan, kripto para borsalarından, OTC masalarından ve hedge fonlarından oluşmak üzere 500’den fazla müşterisi olan Fireblocks, bu şirketlere custody hizmeti sunmak için gerekli olan altyapı desteğini sağlıyor.

Temmuzun sonunda aldığı 310 milyon dolarlık yatırımla toplamda 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan Fireblocks’un müşterileri arasında Revolut, BlockFi, Celsius, Galaxy Digital gibi isimler yer alıyor.


Görsel: SEC’nin eski başkanı Jay Clayton (SEC, Flickr/görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!