Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Spot Bitcoin ETF’lerini Onaylaması “Politik Bir Gerekliliktir”

Yatırım bankası TD Cowen’in raporuna göre ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasına “politik bir gereklilik” olarak bakılıyor.

TD Cowen araştırma ekibi tarafından paylaşılan raporda ABD Menkul Kıymetler ve Boras Komisyonunun (SEC), spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili alacağı karar değerlendirildi.

Raporda, “SEC’nin, Kongre daha kapsamlı bir kripto mevzuatını değerlendirmeden önce kripto düzenleyicisi olarak konumunu sağlamlaştırmaya ihtiyacı olduğu için biz bunu politik bir gereklilik olarak görüyoruz.” dendi.

SEC’nin ARK ile 21Shares tarafından ortak olarak yapılan başvuru hakkında 10 Ocak’a kadar olumlu veya olumsuz bir karar alması gerekiyor. SEC, bu tarihe kadar diğer ihraççıların başvuruları hakkında da karar alabilir.

TD Cowen raporunda, “Ayrıca kurumun, Bitcoin ETF’lerini onaylanmayı reddederek hukuki bir mücadeleyi kaybetmek istemeyeceğine inanıyoruz.” yorumu yapıldı.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre SEC, ihraççılara başvurularının onaylanıp onaylanmayacağını bu haftadan itibaren söylemeye başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!