Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin XRP Davasındaki Yeni Kritik Tarihler Belli Oldu

XRP’nin geliştiricisi Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada gelecekteki önemli tarihler belli oldu.

Hakim Analisa Torres tarafından alınan karara göre Ripple ve SEC, izleyebilecekleri yasal yollarla ilgili yürüttükleri araştırma sürecini 12 Şubat 2024’e kadar tamamlamış olacak.

SEC’nin izlenmesini umduğu yasal yollarla ilgili bir dava özeti sunması için 13 Mart’a kadar süresi olacak. Ripple, SEC’nin iddialarına karşı 12 Nisan’a kadar bir itirazda bulunabilecek.

SEC, Ripple’ın itirazına karşı bir yanıt hazırlamak istemesi halinde bunu 29 Nisan’a kadar mahkemeye sunabilecek.

Bazı uzmanlar, SEC ile Ripple arasındaki anlaşmazlığın bir uzlaşmayla sonlanabileceğini düşünüyor. Avukat John Deaton, davanın “90’a 10 Ripple’ın lehinde” ilerlediğini ve Ripple’ın, 20 milyon dolardan daha az değerde bir uzlaşmaya varmasının onun adına “yasal bir zafer” olacağını söylüyor.

Ripple davasında yeni tarihlerin belirlenmesiyle ilgili konuşan avukat Jeremy Hogan, şunu söyledi:

“Son dava özetlerinin nisanda verilecek olması, nihai kararın temmuzda alınacağı anlamına geliyor. Ama daha önemlisi, davadaki tarafların bilgilerine bakın. Davalı tek taraf Ripple. Savunma avukatları, davayı ilk halinin %20’sine kadar indirgediler. Temmuza kadar davadan geriye ne kalacak?”

XRP dün gece saatlerinde BlackRock tarafından hazırlanmış gibi görünen sahte bir fon başvurusuyla gündeme geldi. Belirsizlik anında 0,73 dolara kadar çıkan XRP fiyatı, başvurunun sahte olmasının öğrenilmesiyle birlikte yeniden 0,65 dolara geriledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!