Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin XRP Kararı İçin İtiraz Talebine Ret Geldi: Fiyat Aniden Fırladı!

SEC’nin devam eden Ripple (XRP) davasında alınan karara itiraz edip temyiz mahkemesine taşıma talebi yargıç tarafından reddedildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasında yaklaşık 3 senedir devam eden davada önemli bir karar çıktı. Dava yargıçlarından Analisa Torres 3 Ekim günü yaptığı açıklamada, SEC’nin geçtiğimiz aylarda alınan XRP kararına itiraz ederek süreci ara temyiz mahkemesine taşıma talebini geri çevirdi.

Son olarak temmuz ayında XRP lehine bir karar açıklayan dava yargıcı Analisa Torres, Ripple’ın borsalar aracılığıyla XRP satışının menkul kıymet yasalarını ihlal etmediğini belirtmişti. Bu karar Ripple cephesi tarafından kısmi bir zafer olarak görülmüş ancak SEC alınan bu kararı temyiz mahkemesine taşımak istemişti.

SEC’nin temyize taşımaya yönelik talebi ise Torres tarafından reddedilmiş oldu. Eylül ayının başında mahkemeye başvuruda bulunan Ripple avukatları,  bu davada temyiz mahkemesinin müdahalesini gerektirecek istisnai  bir durum olmadığını savunmuştu.

Yargıç Torres, düzenleyici kurum ve Ripple arasındaki davaya dair bir sonraki duruşmanın 23 Nisan 2024 tarihinde görüleceğini belirtti.

Ek olarak, temmuz ayındaki Ripple kararının ardından bir başka ABD’li yargıcın iflas eden Terra (LUNA) hakkında “LUNA’nın borsalardaki satışları yatırım sözleşmesidir” kararı hakkında kısa bir yorumda bulunan Torres, her iki kararın da birbiriyle örtüştüğünü dile getirdi.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %7 yükselen XRP, 0,509 dolar seviyesinden 0,544 dolara ulaştı. XRP yazım esnasında 0,529 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!