Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ye Bir Kripto Para Mağlubiyeti Daha Geliyor: Davayı Geri Çekecekler!

Kripto para şirketine karşı yanlış beyanlarda bulunduğunu kabul eden SEC, söz konusu davayı düşürmeyi planlıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz yıl ağustos ayında, DEBT Box isimli bir kripto para şirketini 50 milyon dolarlık dolandırıcılıkla suçlamış ve çeşitli yaptırımlar uygulamıştı.

Bu yaptırımlar kısa süre sonra ABD mahkemesine taşındı ve mahkemede, SEC’nin kripto para şirketine karşı “yanlış ve aldatıcı” beyanlarda bulunarak işlem yaptığı belirtildi. SEC avukatları bu durumu kabul etti ve nihayetinde geri adım attı.

SEC davayı düşürmeyi planlıyor

Düzenleyici kurumun avukatları 30 Ocak Salı günü yaptıkları açıklamada, davayı önyargısız olarak geri çekmenin en makul seçenek olduğunu belirtti. Geri çekilmeye dair dilekçenin önümüzdeki süreçte sunulacağı ifade edilirken, “önyargısız geri çekilme” dolayısıyla önümüzdeki süreçte aynı davanın tekrardan açılabileceğinin sinyali verildi:

Komisyon, izlenecek en iyi yolun bu davayı önyargısız olarak geri çekmek olduğuna karar vermiştir. Bu nedenle, bu davanın önyargısız bir şekilde geri çekilmesi için bir dilekçe sunulmasına izin verilmiştir ve bu dilekçe ileride sunulacaktır.

“Yaptırımlar gereksizdi”

Geçtiğimiz duruşmalarda ABD mahkemesi SEC’nin kripto para şirketine yönelik bu yaptırımların gereksiz ve fevri olduğunu belirtmişti. Yargıç o günlerde, SEC’nin “yanlış beyanlarının davanın bütünlüğüne zarar verdiğini” ve Debt Box’a “telafisi imkansız bir zarar” açtığını kaydetmişti.

SEC avukatları tarafından 30 Ocak günü yapılan açıklamada, bu yaptırımların gereksiz olduğu kabul edildi:

Komisyon, avukatlarının mahkemeye karşı daha açık sözlü olmaları gerektiğini kabul etmekle birlikte, uygulanan yaptırımlar bu sorunları ele almak için uygun veya gerekli değildi.

SEC geçtiğimiz süreçte Coinbase, Binance ve Ripple (XRP) dahil birçok önde gelen kripto para şirketine dava açtı. Bu davaların bir çoğu henüz çözüme kavuşmadı. SEC Başkanı Gary Gensler söz konusu şirketlerin kripto paralar üzerinden kayıt dışı şekilde menkul kıymet satışı yaptığını iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!