Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Segwit2x Hard Fork’u Devam Edecek Mi?

Yeni Bir İnternet Sitesi Segwit2x Hard Fork’unun Ortadan Kalkmayacağını İddia Etti

Bitcoin.com yakın zamanda yayınladığı bir haberde, Bitpico olarak tanınan bir yazılım geliştiricisinin, Segwit2x fork‘unun istenildiği gibi 15 Kasım‘da gerçekleşeceğini belirttiğinden bahsetti. Bitcoin destekçileri, geliştiricinin ciddi olup olmadığından emin değil ancak Bitcoin2x.org adında yeni bir internet sitesi çoktan yayınlandı bile.

Bitcoin2x.org Sitesi Bitpico’nun Gözdağından Sonra Ortaya Çıktı

Bitpico isimli bilinmeyen geliştirici ağı bölmekle tehdit ettiği için Bitcoin hayranları, gelecek hafta gerçekleşecek forktan dolayı endişeliler. Bitpico Segwit2x mail listesinde oldukça uzun bir süredir aktif ve kendine ait bir Github profiline sahip. Yine de herkese açık internet ağında bu karakterle veya yapılacak organizasyonla ilgili çok fazla bir şey bilinmiyor.

Bitpico, Segwit2x mail listesini kullanarak ”Her şeyin harekete geçirilmesine aldırmadan bu fork’u gerçekleştiriyoruz” şeklinde bir açıklamada bulundu.

9 Kasımda birçok Bitcoin destekçisi Bitpico’nun boş tehditlerde bulunduğunu düşünmüş ve aldırış etmemişti. Fakat, ertesi gün fork’un hala gerçekleşmekte olduğunu ilan eden Bitcoin2x.org’da yeni bir internet sitesi ortaya çıktı. O anda Bitpico’nun internet sitesine bağlı olup olmadığı veya siteyi kimin idare ettiği doğrulanamadı. Sitenin karşılama mesajı, Bitpico’nun tehditleriyle ve 10 Kasımda sitede yapılan açıklamayla birbirine çok benziyor:

”Bu fork ile devam etmeye karar verdik. Bitcoin’in kaderinin altı kişi tarafından kontrol edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Jeff Garzik: ‘Bu, Darphanenin Çok Yavaş Bir Şekilde Engelleyeceği Zayıf Bir Çalışma Olacak’

Sosyal medyalarda ve forumlarda fork’un gerçekleşiyor olması sıkça tartışıldığı için Bitcoinciler hala çok endişeliler.  Segwit2x ağlarının hala çalışıyor olması, insanların bu fork ile ilgili endişelerinin arkasındaki nedenlerden biri. Aslında, bu ağlarla protokolde bir fork başlatmak sadece bir veri madencisi gerektiriyor. Dahası, 9 Kasımda yayınlanan haberde, Segwit2x Futures‘ın hala oldukça aktif olduğu ve müşterilerin hala ”B2x” satın aldığı belirtilmişti. Segwit2x öğelerinin birçoğu hala yerinde olduğu için Bitpico ve Bitcoin2x.org’un açıklamalarının yanı sıra, Bitcoinciler bu fork’un hala gerçekleşebileceğine inanıyor.

Bitcoin2x.org’un karşılama mesajı 10 Kasım 2017 saat gece 12’de değişti.

Ağı bölme tehditleri devam etmesine rağmen Segwit2x çalışma grubunun baş geliştiricisi Jeff Garzik, fazla endişeli gözükmüyor. Ekibin Slack kanalında sorulan bir soruya cevap olarak Jeff Garzik ”Zorlayacak bir veri madencisi olmadan bu çalışma, darphanenin günde bir kere veya daha fazla engelleyeceği zayıf bir çalışma olacak.” şeklinde bir açıklamada bulundu. Ayrıca, çalışma grubunun Slack iletişim kanalında Bitpico adında herhangi bir karakter veya devam eden fork’tan konuşan bir dolandırıcı grubu ile ilgili bir işaret yok.

Ek olarak, Bitcoin2x.org internet sitesi karşılama mesajını birkaç saat sonra tamamen yeni olan bir mesajla değiştirdi.

”Az önce bu internet sitesini böldük. -Bitcoin’i bölmek istemedik, bunu yapmak çok zaman alır. -Güncellermeler için tekrar kontrol edin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment