Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektörün Dev İsmi 500 Milyonluk Varlık Satmayı Planlıyor: Genesis’in 3 Milyar Borcu Var!

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG), alt şirketi kripto kredi platformu Genesis’in 3 milyar doları aşan borçlarını finanse etmek için varlıklarını elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Financial Times’ın 12 Ocak tarihli haberine göre Genesis’in alacaklılarına toplamda 3 milyar doları aşan borcu bulunduğu ortaya çıktı ve borcun finanse edilebilmesi için ana şirket DCG devreye girdi. Kaynaklar, DCG’nin yaklaşık 35 ülkedeki borsalar, bankalar ve saklama hizmeti sağlayıcıları gibi 200 projenin hisselerine sahip yaklaşık yarım milyar dolar değerindeki bir girişim sermayesi elinden çıkarmayı planladığını aktardı.

DCG’nin söz konusu girişim sermayesi şirketinin varlıkları içerisinde, kripto piyango uygulaması Jackpocket, bir NFT şirketi olan WENEW, özelleştirilebilir Ethereum (ETH) cüzdan sağlayıcısı Raindow, Coinbase, Kraken, Blockchain.com, Silvergate ve Circle’ın bulunduğu kaynaklar tarafından verilen bilgiler arasında yer aldı. Varlıkların yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Genesis’in ise Gemini “Earn” müşterilerine 900 milyon dolar, Hollandalı bir kripto para borsası olan Bitvavo’ya 302,4 milyon dolar ayrıca kripto mevduat şirketi Donut’un müşterilerine de bir miktar borcu bulunuyor. Şirketin borçların tamamı ve alacaklılar ismi resmi olarak açıklanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!