Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektörün Devlerinden Ernst & Young Ethereum Tabanlı Bir Sistem Geliştirdi

Alanının en büyük isimlerinden olan Ernst and Young, Ethereum ağında kolay ve güvenli şekilde işlem yapmayı sağlayan yeni bir sistemin prototipini hazırladı.

EY Ops Chain Public Edition adıyla yayınlanan prototipte sıfır-bilgili kanıt (ZKP) teknolojisini kullanılıyor. ZKP teknolojisinin kullanıldığı sistemlerde işlem yapmak için bir doğrulama sunmak gerekiyor ancak bunun haricindeki tüm veriler ‘şifreli’ bir şekilde korunuyor.

Ernst and Young, bu prototipi kayıtlarını gizli tutmak isteyen ama bunun için özel bir ağdan faydalanmak istemeyen şirketler için geliştirdi. Ernst and Young’ın küresel yenilik biriminden sorumlu olan Paul Brody, konu hakkında şu yorumu yaptı:

“Şirketler, sıfır-bilgili kanıt teknolojisi sayesinde rakipleriyle aynı ağı kullanıp buna rağmen tüm bilgilerini gizli tutabilirler.”

Bazı uzmanlara göre Ethereum teknolojisi kurumsal şirketlere ciddi avantajlar sunuyor. Halihazırda oldukça büyük olan ve güvenliğiyle ön plana çıkan Ethereum ağı, herkes tarafından kullanılabildiği için şirketler için büyük kolaylık sağlıyor. Şirketler böylece kendilerine özel bir ağ oluşturmak zorunda kalmıyorlar.

Ernst and Young, yaptığı açıklamalarda ERC-20 standardına benzer özellikler taşıyan tokenları destekleyerek kurumsal sektördeki Blockchain kullanımını arttırmak istediğini vurguladı.

Ernst and Young, Ops Chain’in yanı sıra bir süre önce Blockchain Private Transaction Monitor adlı bir sistem daha geliştirdi. Cointelegraph gibi kaynaklara göre şirket bu prototipleri başlıca Londra ve Paris’teki ofislerinde geliştiriyor.

Önde gelen denetim şirketlerinden olan Ernst and Young, bu ayın başlarında geçtiğimiz yıl kayda değer miktarda yatırım toplamış ICO projelerinin performans raporlarını yayınladı. Şirket, yayınladığı raporda bu ICO projelerinin ciddi bir kısmının artık pek de ‘etkin’ olmadıklarını vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment