Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kripto Para Sektöründe 30 Milyon Değil 500 Bin Kişi Var”

Fundstrat Global Advisors kurucusu Tom Lee, kripto para sektörünün büyüklüğü hakkında konuştu.

Lee, kripto para sektörünün aslında zannedilenden çok daha küçük olduğunu ve medyada dolaşan bazı sayıların yanlış olduğunu söyledi.

Çok Daha Küçük

Sektörün ünlü isimlerinden Tom Lee, kripto para sektörünün pek çok kişinin zannettiğinden çok daha küçük olduğunu düşünüyor.

Günümüzde bazı kaynaklar aktif bir şekilde kripto para kullanan toplam kişi sayısının on milyonlarla ölçüleceğini öne sürüyorlar. Bu kaynaklar Dünya genelinde 30 milyon kişinin kripto para kullandığını tahmin etseler de Tom Lee bu sayıyı pek gerçekçi bulmuyor.

BlockShow tarafından aktarılan bilgilere göre Lee, konu hakkında şu ifadeyi kullandı:

Medyadaki bilgilere göre Bitcoin’i 30 milyon civarında kişi kullanıyormuş. Bu belki ileride mümkün olabilir. Ama bu sayı şu anda çok daha küçük ve piyasada 500 bin civarında kişi var. Bence çoğu borsa kullanıcı sayısına bakıp bu sayıyı doğrulayacaktır.

Türkiye’deki Sayı

Günümüzde Dünya genelinde toplamda kaç tane kripto para yatırımcısı olduğunu söylemek imkansıza yakın.

Çoğu kripto para adresi anonim olduğu için bu adreslerin tam olarak kimlere ait olduğu, hangi adresin kaç kişi tarafından kullanıldığını veya bir kişinin kaç adresi olduğunu bilmek çok zor.

Aynı şekilde Türkiye’deki toplam kripto para yatırımcısı sayısına dair de net bir bilgi vermek pek mümkün değil. Ancak BtcTurk CEO’su Özgür Güneri konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

Rakamlar tutmuyor ilk olarak. Ben rakamları seven bir insanım. Yüzde 18 dediğiniz zaman, 50 milyon seçmen üzerinden en az 9 milyon kişinin kripto parası olması gerekir. Bizim 650 bin üyemiz var. Diğer bir iki büyük borsanın da bu ölçekte üyesi olsa bile bunlar tümüyle platforma özgü (unique) kullanıcı olamaz. Birden fazla borsa kullananlar olduğu için, Türkiye’de toplam kripto işlemi yapanlar şu an 1 milyonu geçmez.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment