Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Elizabeth Warren’dan Seçim Kampanyası Olarak Anti-Kripto Ordusu

Kripto para karşıtı tutumu ile tanınan ABD’li Senator Elizabeth Warren, yeni dönem için başlattığı seçim kampanyasında kripto karşıtlığını öncelikli hedefleri arasına koydu.

Warren, yakın tarihte resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile yeni döneme dair seçim kampanyasını başlattığını resmi olarak duyurdu. Kripto karşıtlığı ile bilinen senatör, adımlarını bir sonraki aşamaya taşıyarak kripto karşıtı bir ordu kuracağını belirtti.

Sektöre yönelik çok daha sıkı regülasyonlar ve büyük bir izolasyon isteyen senatörün kuracağını söylediği orduda yalnız olmadığı anlaşıldı. Bazı bankacılık lobilerinin senatörün yanında konumlandığı iddia edilirken Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy gibi bir takım aktörler Warren’a olan desteğini açıktan vermeyi tercih etti.

Kennedy konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu.

Benim için önemli olan Sam Bankman-Fried’ın bulaşık suyu gibi etrafa para saçması ve kimsenin onun saçtığı paraları veya şirketini batana kadar sorgulamaması.

Öte yandan Warren’ın sözcülüğünü yapan Alex Sarabia ise İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin kripto para sektörünün ABD tarafında güvenli bir hale gelmemesi için lobicilik yaptıklarını ve yetkililer arasında casuslara sahip olduğunu ima etti. Sarabia, kripto para birimlerinin benzer riske sahip diğer varlıklarla aynı kurallar altında yürütülmemesi için hiçbir sebep olmadığını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!