Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Warren, Bitcoin Madencisi Greenidge Hakkındaki Kaygılarını Dile Getirdi

ABD’de Demokrat Parti’den Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin madenciliği yapan Greenidge’e şirketin faaliyetlerinin çevresel etkilerine dair bilgi edinebilmek için mektup gönderdi.

Senatör Warren, Greenidge’in CEO’su Jeffrey Kirt’e hitaben yazdığı mektupta şirketin Bitcoin üretmek için yaptığı çalışmaların iklim değişikliğini, bölgedeki çevreyi ve elektrik firmalarınca uygulanan perakende satış tarifelerini etkileyip etkilemediği hususunda bilgi talebinde bulundu.

Mektupta, Bitcoin madenciliği ile bağlantılı olacak şekilde olağanüstü yüksek düzeyde elektrik tüketildiği ve karbon salındığı göz önüne alınınca, Greenidge’in ve diğer tesislerin global çevre, yerel ekosistemler ve tüketicilerin elektrik giderleri üstündeki etkileri kaygı doğuruyor.” ifadesine yer verildi. 

Greenidge, New York’ta işlettiği tesisin saldığı sera gazı miktarı ve bölgedeki Seneca Gölü üstündeki etkileri sebebiyle bu yıl bölgedeki vatandaşların tepkisini çekti. Şirket, gelen tepkiler sonrasında karbon kredisi almak gibi hamlelerde bulundu.

Senatör Warren, New York’taki tesisin karbondioksit cinsinden ne kadar salınım yaptığına, yıllık olarak ne kadar elektrik tükettiğine, şirketin söz konusu karbon kredilerini hangi şirketten satın aldığına ve daha farklı birkaç konuya dair bilgi talep ediyor.


Görsel: Elizabeth Warren, Gage Skidmore/Flickr

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!