Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Warren, SEC’yi Kripto Para Konusunda Harekete Çağırdı

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kripto paraların artan popülaritesinin ve kripto para piyasasındaki büyümenin, bireysel yatırımcıların güvenliği açısından riskler doğurduğunu belirterek ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunu harekete geçmeye çağırdı.

  • Senatör Warren, perşembe günkü açıklamasında, “Kripto paralara gösterilen talep ve kripto para borsalarının kullanımı uçuşa geçse de, piyasanın sağduyulu bir şekilde düzenlenmemiş olması, sıradan yatırımcıları manipülatörlerin ve dolandırıcıların merhametine bıraktı.” dedi.

  • Reuters’ın haberine göre Warren, çarşamba günü SEC Başkanı Gary Gensler’e bir mektup göndererek ABD’de sadece altı ay içerisinde yaklaşık 7.000 kripto para yatırımcısının, toplamda 80 milyon dolar mali kayıp yaşadığını söyledi.

  • Kripto para borsalarında yatırımcıyı korumak için alınan önlemlerin, geleneksel borsalardaki kadar kapsamlı olmadığını belirten Senatör, “bu yasal boşlukların, tüketiciler ile yatırımcıları tehlikeye attığını” ve ABD’deki “finansal piyasaların güvenliğine zarar verdiğini” vurguladı.

  • “SEC, bu riskleri gidermek için tüm yetkisini kullanmalı ve bu yasal boşlukları gidermek için Kongre de devreye girmeli.” diyen ismin, Gensler’dan ne gibi adımlar atılabileceğine ilişkin 28 Temmuz’a kadar yanıt beklediği aktarıldı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!