Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senatör Warren’a Göre Bankaların Başarısızlığı Dijital Para ile Çözülecek Olabilir

ABD’de Demokrat Senatör Elizabeth Warren, çarşamba günü yaptığı açıklamalarda ülke genelinde yeterli düzeyde veya hiç bankacılık hizmeti alamayan milyonlarca vatandaş olduğunu, bu sorunun dijital para ile çözülmesinin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Senatör Warren, CNBC’nin Squawk Box programında yaptığı açıklamada ülke genelindeki büyük bankaların, vatandaşlara hizmet götürme konusunda “devasa bir başarısızlığa” imza attığını söyledi.

Finansal katılım gösteremeyen vatandaşların yanı sıra, finansal hizmetlere kısıtlı düzeyde erişim sağlayabilen vatandaşlar hakkında konuşan Warren, “Bu insanlar standart mevduat hesapları olmadığı için sırf maaş çeklerini bozdurabilmek, faturalarını ve kiralarını ödeyebilmek için bile (bankalara) çok fazla para ödüyor.” dedi.

Buna karşın, dijital para ve dijital merkez bankası parası (CBDC) ile “olağanüstü düşük” maliyetlerle işlem yapılabileceğini söyleyen Senatör Warren, bahsi geçen sorunun bu şekilde çözülmesinin muhtemel olabileceğini açıkladı.

Senatör Warren, kripto paralara yönelik regülasyon çalışmalarının hızlandırılması için Hazine Bakanı Janet Yellen’a 26 Temmuz’da bir mektup gönderip, bu varlıkların barındırdığı riskleri dile getirdi.


Görsel: Elizabeth Warren, 10 Şubat 2019 (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!