Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serbest Yatırım Fonu CIO’su: Wall Street Bekle ve Gör Taktiği Uyguluyor

Wall Street’in kripto paralara tam anlamı ile ne zaman gireceği ya da girip girmeyeceği büyük bir merak konusu. Konuyla ilgili sektörün önde gelen isimlerinden de sürekli olarak yorumlar geliyor. Son olarak konuşan isim ise, kripto para yatırım fonu BlockTower Capital’in baş yatırım danışmanı Ari Paul oldu.

Twitter’da bir bilgisel yazan Paul, kurumsal yatırımcının kripto paralara olan ilgisinin üçe ayrılabileceğini ifade ederken, bunları ise şöyle tanımladı:

  1. Risk sermayesi bakış açısı: Erken dönemde yatırım yaparsak değer yakalama şansımız doğar mı?
  2. Pasif Bitcoin ya da endeks: Bu dijital bir altın olup, portföylerde bir standart haline mi gelecek?
  3. Bu piyasa bizim hizmet sağlayıcı ya da aktif trader olarak para elde edebileceğimiz bir yer mi?

Paul, kurumsal yatırımcıların genelinin şu anda bekle ve gör politikası izlediğini ifade ederken, bunun ana sebenin ise iki ana başlık altında topladı. Paul’a göre bunlar; regülasyon konusundaki belirsizlikler ve son dönemde yaşanan fiyat düşüşü.

Ari Paul’un bu konu hakkında söyledikleri şeyler, aslında diğer kripto para yatırım fonları yöneticilerinin de dönem dönem dile getirdikleri açıklamalar ile benzerlikler gösteriyor.

Pantera Capital’dan Dan Morehead, daha önce kurumsal yatırımcının ilgisini analiz ettiği bir açıklamasında, yatırımcıların sektöre girmesi için Bitcoin fiyatında düzelmeyi beklediği ve bu olmadan da herhangi bir giriş olmasının pek mümkün görünmediğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment