Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana ETF Mümkün Mü: Bloomberg Analistinden İyimser Paylaşım Geldi!

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Solana (SOL) için yapılan ETF başvurusunun onaylanmasına düşük ihtimal veriyor.

Yatırım şirketi VanEck, bugün spot Solana ETF’si kurmak için SEC’ye S-1 başvurusu yaptı.

Solana için “tek şans var”

VanEck dışında spot Bitcoin ETF’si işleten diğer ihraççıların da Solana için bir başvuru yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor.

SEC’nin VanEck’in başvurusuyla ilgili ne zaman karar alacağı henüz bilinemiyor çünkü bunun için 19b-4 dosyalarının da verilmesi gerekiyor. James Seyffart, 19b-4 dosyasının bugün sunulması halinde SEC için son karar tarihinin Mart 2025 olacağını söyledi.

Ancak ETF analisti, başvurunun onaylanmasına muhtemel gözle bakmıyor. Seyffart, “Bunun 2025’te kurulabilmek için tek şansı var, o da Beyaz Saray’daki ve SEC’deki yönetimin değişmesi. O zaman bile garanti değil” dedi.

Solana’nın önündeki engeller ne?

SEC, Bitcoin ve daha sonra Ethereum ETF’lerini onayladı. Ancak bu iki kripto paranın diğerlerinden farkı, SEC tarafından emtia olarak nitelendiriliyor olması.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen yıl Binance.US ile Coinbase borsalarına açtığı davada bunları menkul kıymet ticareti yapmakla suçlamıştı. SEC, bu sırada Solana’yı (SOL) da menkul kıymet olarak tanımladı.

VanEck Dijital Varlık Araştırma Müdürü Matthew Sigel, SOL’un da Bitcoin ve Ethereum gibi emtia olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!