Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift CEO’su Borsanın KYC ve AML Uygulamaları Hakkında Konuştu          

ShapeShift CEO’su Erik Voorhees, yakın zamanda Youtube üzerinden Naomi Brockwell ile yaptığı bir söyleşide, kripto para borsalarındaki düzenlemeler ve ShapeShift’in geçtiğimiz tarihlerde uygulamaya başladığı ve çok tepki çektiği KYC/AML uygulamaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Dünya çapında önde gelen kripto para borsalarından birisi olan ShapeShift, temel olarak kullanıcılardan pek kimlik bilgisi istememesi sayesinde üne kavuşmuştu. Tam olarak bu yüzden, Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kuralları gereği müşterilerinden kimlik ve buna benzer bilgiler talep eden ShapeShift ciddi bir tepki ile karşılaştı.

ShapeShift Membership isimli program 2018 yılının Eylül ayında yürürlüğe girdi ve kullanıcıların temel kişisel bilgileri girmesi zorunlu kılındı.

CEO konu hakkında şunları aktardı:

‘’Başladığımız tarihten beri, yaklaşık bir ay önce, bu modeli kullanıcı hesabı gerektiren şekilde değiştirdik ve bu sebeple kullanıcılara KYC uygulamak zorunda kaldı. Müşterini-Tanı olarak bilinen bu uygulama, temelde özel hayata müdahale edici (Orwellian) olup, özel şirketlerin hükümet için gözetleme yapmasını içeriyor ve  mevcut noktada dünya çapındaki bütün finansal şirketlerde oldukça yaygın.’’

Kripto para alanını düzene sokma konusunda hükümetler ve SEC arasında ‘’devamlı bir sürtüşme’’ olacağını aktaran Voorhees, sözlerine şöyle dvam etti:

‘’Kripto genel olarak bir çok yasal sınırı bulanıklaştırıyor ve çok fazla gri alan yaratıyor ve bu gri alanlar yavaş yavaş çözülmeye başlandı ancak sektördeki özel şirketler ve hükümetler kurumları bunu hiç anlamıyor ve bu durum önümüzdeki on yıl boyunca bir gerilim ve sürtüşme yaratacak.’’

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment