Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift CEO’su Erik Voorhees, Wash Trading ve Düzenlemeler Hakkında Konuştu

25 Eylül tarihinde, en popüler kripto para platformlarından birisi olan ShapeShift‘in CEO’su Erik Voorhees, özellikle New York içerisindeki düzenleyici ”kısıtlamaları” ve borsalara uygulanan baskı hakkında konuştu. Voorhees şu an New York içerisinde kripto para borsalarına lisans verme sürecinin çok fazla ”baskı” yarattığını ve bunun kripto para alanındaki gelişimi ve büyümeyi engelleyeceğini ifade etti. Voorhees kendi resmi Twitter hesabından şunları ifade etti:

ShapeShift yakın zamanda eklediği KYC (Müşterini Tanı) protokolleri gereği müşterilerinden kimlik bilgilerini talep edip çok fazla eleştiriye yol açmıştı.  Daha önce ShapeShift kullanıcılardan kimlik bilgisi istemeden trading hizmeti sunması sayesinde bir çok kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanmıştı ve ciddi popülarite kazanmıştı.

Firma geçenlerde yaptığı konu ile ilgili açıklamada, bunun direkt olarak yetkililerin baskısı sonucu değil de, kendi istekleri ile alınmış bir karar olduğunu ifade etti. Voorhees konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”kripto para birimleri gri bölgede kaldığı sürece, kurumsal yatırımcıyı çekemeyeceğimizi bilmemiz gerekiyor” demişti ve düzenlemelerin ‘ayarında’ yapıldığı taktirde sektörü ilerleteceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment