Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu (SHIB), Robinhood’daki Yasal Belirsizliklere Rağmen Parladı

Robinhood uygulamasına yeni kripto paraların eklenip eklenmeyeceği, yasal soru işaretleri yüzünden belirsizliğini korusa da Shiba Inu (SHIB) fiyatı bu belirsizlik ortamı içinde rekor tazeliyor.

CoinGecko verilerine göre SHIB’in son yedi gün içerisinde neredeyse iki kat değerlenmesi, ona 27 milyar doların üstünde bir piyasa değeri verdi. Kendi fiyat rekorunu kıran SHIB, piyasa değeri bakımından en büyük on birinci kripto para durumunda.

Destekledikleri kripto paranın geçen ay Coinbase’te listelendiğini gören SHIB topluluğu, onun mobil alım-satım platformu Robinhood’da da yer edindiğini görmek istiyor. Robinhood’u ikna etmek için 500.000 imzaya ulaşarak en çok imzalanan kampanyalardan biri olma hedefiyle başlatılan Change.org kampanyası, yazım sırasında 330.000’den fazla imza almış durumda.

Yasal belirsizlikler devam ediyor

Robinhood’un kripto paraların yanı sıra hisse senetleriyle de alım-satım yapabilen müşteri kitlesi, uygulamada yeni kripto paralarla alım-satım yapabilmek ve lending hizmeti alabilmek istiyor.

Şirket CEO’su Vlad Tenev, üçüncü çeyrek sonuçlarının görüşüldüğü toplantı sırasında bu talebin farkında olduklarını belirtmekle birlikte, bu talebe verecekleri karşılığın regülasyonlara bağlı olduğunu ekledi.

“Yeni kripto paraların ve kripto cinsinden lending ürünlerinin içinde bulunduğu ortam, regülasyon bakımından hala belirsiz ve evrilmeye devam ediyor. Yeni kripto paraları eklerken, bunu hem müşterilerimiz için güvenli hem de yasal gerekliliklere uygun bir şekilde yapıp yapamayacağımızı dikkatli bir şekilde değerlendirmek durumundayız.”

Robinhood uygulaması halihazırda bitcoin, bitcoin cash, bitcoin sv, dogecoin, ether, ether classic ve litecoin ile alım-satım yapmak için kullanılabiliyor.

Uygulamaya yeni kripto paraların eklenip eklenemeyeceği konusuna “yakın zamanda açıklık getirilmesi konusunda umutlu olduklarını” söyleyen Tenev, “O zamana dek, inovasyon için elverişli olacak ve sektör genelinde eşit olarak uygulanacak regülasyonlar elde edebilme umuduyla, regülatörlerle birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Tenev, Shiba Inu’nun Robinhood’a eklenmesi için oluşmuş kamuoyuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Kripto tarafında ikinci döneme göre düşüş var

2021’in üçüncü dönemi için raporunu salı günü açıklayan Robinhood, uygulamada yapılan kripto para işlemlerinden elde ettiği gelirin ikinci dönemdeki 233 milyon dolarlık sayıya kıyasla 51 milyon dolara düştüğünü duyurdu.

Şirketin dönem boyu geliri, beklenilen 437.1 milyon dolarlık sayının altında kalarak 365 milyon dolar olarak açıklandı.

Robinhood’un gelişim aşamasında olan dijital cüzdanı, kullanıcılara kripto paralarını uygulama dışına taşıyabilme imkanı sunacak. Tenev, bu uygulama için 1 milyondan fazla kişinin bekleme listesine kayıt yaptırdığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!