Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shopify’ın Hisseleri Rekor Seviyede

Koronavirüs nedeniyle evde kalan insanlar artık eskisine kıyasla çok daha fazla online alışveriş yapıyorlar. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Shopify, bunun etkilerini bariz bir şekilde gösteriyor.

Kara Cuma Trafiği

Bundan 16 yıl önce kurulan Shopify günümüzde alanının önde gelen isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Şu ana dek 1.5 trilyon dolarlık ürün sattığı düşünülen şirketin milyonlarca müşterisi bulunuyor.

Şirketin satışları özellikle Koronavirüs nedeniyle hızla artmaya başladı. Shopify CTO’su Jean-Michel Lemieux geçtiğimiz günlerde bir grafik paylaştı ve Shopify’ın ziyaretçi satısındaki artışı gözler önüne serdi. Lemieux’nün paylaştığı grafiğe göre Shopify’ın ziyaretçi sayısı o kadar arttı ki şirket artık her gün Kara Cuma günlerinde aldığı kadar trafik alıyor.

ABD’de Şükran Günü’nden sonraki ilk cuma gününe denk gelen Kara Cuma gününde hemen hemen her mağazada büyük indirimler görülüyor. Artık Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede görülen Kara Cuma’da yılın geri kalan günlerine kıyasla çok daha fazla alışveriş yapılıyor. Dolayısıyla Shopify’ın sıradan günlerde bile Kara Cuma’daki kadar trafik alıyor olması, ne kadar fazla kişinin online alışveriş yaptığının bir göstergesi.

Hisseleri Değer Kazandı

Shopify’ın bu kadar fazla müşteriye ulaşmış olması elbette şirketin hisselerine de yansıdı.

Jean-Michel Lemieux, şirketin günlük ziyaretçi sayısının ne kadar arttığını gösterdikten sonra Shopify’ın hisseleri de hızla değer kazanmaya başladı. Öyle ki Shopify’ın hisse fiyatı cuma günü borsanın kapanmasından önce tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Shopify hisselerinin aylık grafiği, Yahoo Finance

Kripto Para Dostu

Shopify’ın kripto para dostu bir şirket olduğunu da belirtmek gerekiyor. İnsanlar Shopify’ın hizmetlerinden faydalanırken kripto para ile ödeme yapabiliyorlar.

Kanada merkezli bu şirket Coinbase Commerce, BitPay gibi çeşitli uygulamaları desteklediği için kripto para ödemelerini de destekliyor. Dolayısıyla Shopify’ın hizmetlerinden faydalanırken 300’den fazla kripto para ile ödeme yapmak mümkün.

Şirket bunun yanı sıra Facebook’un Libra projesinin de bir parçası. Shopify, Facebook’un kendi dijital para projesi olan Libra Association’a şubat ayında katıldı ve Libra projesinin bir parçası haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment