Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: CBOE Bitcoin ETF Başvurusunu Yineledi!

ABD hükümetinin kapalı olmasıyla CBOE tarafından sunulan kural değişikliği ve dolayısıyla VanEck‘in Bitcoin ETF‘si de geçtiğimiz haftalarda geri çekilmişti.

Ancak VanEck’in dijital varlıklardan sorumlu stratejisti Gabor Gurbacs tarafından aktarılan habere göre, 30 Ocak tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yeni bir kural değişikliği başvurusu daha yapıldı.

2018 Yılı içerisinde sunulan kural değişikliği teklifi, çeşitli ertelemelerden sonra Şubat ayına kadar beklemeye alınmıştı ki ABD hükümetinin kapanması ile SEC de başvurulara bakamaz hale geldi. Bütün bu süreç kripto para topluluğunun gözünde tam bir ‘yılan hikayesine’ dönüşmüş olsa da, hala Bitcoin ETF’sinden umudu kesmeyen bir kesim mevcut.

ABD’nin en büyük vadeli işlem piyasalarından birisi olan ve  zamanında Bitcoin vadeli işlem sözleşlemelerini de sektörle tanıştıran CBOE, kural değişikliğinin onaylanması durumunda VanEck ve SolidX tarafından piyasaya sürülecek Bitcoin ETF’sini listeleyecek platform olacak. VanEck’in bu kadar önemli olmasının sebebi, firmanın geleneksel finans sektöründe birden çok ETF’ye sahip olmasından kaynaklanmakta.

Süreç Ne Kadar Devam Edecek?

Defalarca ertelenme sonrası birçok kripto para topluluğu üyesinin aklındaki en büyük süre, sürecin ne kadar devam edeceği ve cevabın hangi tarihte verileceği oldu. SEC’in söz konusu teklifin yayınlanmasından sonra kabul etmesi veya reddetmesi için tamı tamına 240 günü var. Bu da aslında 2018 yılında başlayan bu serüvenin, tamamen yeniden hız kazandığı anlamına gelmekte. Yine de SEC 240 günü beklemek zorunda değil ve bu süre içerisinde herhangi bir tarihte de ret veya kabul kararı verebilir. ,

Bunun yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde NYSE Arca firması da Bitwise Asset Management ile birlikte, CBOE’nin kural değişikliği ve Bitcoin ETF başvurusuna benzer bir başvuru yaptı ancak söz konusu teklif hala yayınlanmadı. Bu da SEC’in Bitwise için herhangi bir son teslim tarihine sahip olmadığı anlamına gelmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment