Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Circle’dan USDC Hakkında Resmi Açıklama

Dünyanın en büyük ikinci stablecoin ihraççısı Circle, yaşanan Silicon Valley Bank iflasına maruz kaldıklarını ifade ettikten sonra ilk resmi açıklamada bulundu.

Bünyesinde 209 milyar dolar fonu bulunan ve Amerika’nın en büyük 16. bankası olan Silicon Valley Bank (SVB) iflas etti. İflas Kaliforniya’nın Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI) tarafından söz konusu bankanın kapatılışının gerçekleştirilmesi ile noktalandı. Federal Sigorta Kurumu (FDIC) gerçekleştirilen kapatılış sonrasında bankanın sigortalı varlıklarına karşılık kayyum olarak atandı. Tüm bu gelişmelerin akabinde bankada varlıkları bulunan kripto şirketleri konuşulmaya başlandı. USDC’nin ihraççısı Circle ise bu süreçte dikkatleri üzerine çekti.

Yaşanan olaylar sonrasında Circle’ın USDC‘ye yönelik raporlarında nakit varlıklarının bir kısmını Silicon Valley Bank’ta tuttuğunu belirttiği raporlar tekrar gündeme geldi. Başlangıçta açıklama yapmaktan çekinen Circle cephesi resmi Twitter hesabından durum ile ilgili paylaşımda bulundu.

Yapılan resmi açıklamada Circle rezervlerinin %25’ini nakit olarak tuttuklarını ve bu nakit varlıkları 6 farklı bankada dağıtık olarak bulundurduklarını ifade etti:

“Silicon Valley Bank, Circle’ın varlıklarının %25’ini nakit olarak tuttuğu bu fonu yönetirken kullandığı 6 bankadan biridir. FDIC tarafından devralınan SVB’nin bizleri nasıl etkileyeceğinin netleşmesini bekliyoruz. Circle ve USDC her zamanki şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.”

Açıklamaya sosyal medya üzerinden gelen tepkiler oluşan şüpheleri giderecek etkiyi yaratmadığını gösteriyor. Circle’ın resmi paylaşımda SVB üzerinde net olarak ne kadar varlıklarının bulunduğunu açıklamamaları tepkilere yol açtı.

Circle cephesinde yaşanan bu bilinmezlik bir stablecoin krizini tetikledi, sonuç olarak da yatırımcıların ellerindeki stablecoin’leri bozdurarak borsalardan çıkışına sebep oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!