Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Coinbase Halka Açılıyor

26 Ekim tarihinde, sizlere dün duyurduğumuz haber resmileşti ve Coinbase’in halka açılacağı ifade edildi.

Şirketin değerinin 7,2 ila 8 milyar dolar arasında olacağı ifade edilirken, ilk yapılacak yatırımın ise 500 milyom dolar olacağı belirtildi. Halka arzın iki ayrı aşamada gerçekleşeceği ifade edilirken, Coinbase ekibinde yer almayan kaynakların ifadelerine göre bu halka arz piyasa tahminlerinin çok çok ötesinde rakamları yakalayacak.

Şu anda 25 milyon kullanıcısı bulunan ve bu özelliği ile kripto para borsaları arasında bir numara olan şirket; aynı zamanda farklı ürünler de sunuyır. Günde ortalama 60 bin kişinin trade yapmak için kullandığı borsa, 32 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Coinbase Custody ve Coinbase Pro ile de portföyünü genişleten Coinbase, şu anda gerçek bir kripto para devi haline gelmiş durumda.

Ran Neuner’in dün aktardığı bilgiler ışığında şirketin bilançosu da son derece ilgi çekici. Buna göre, gelirinin yüzde 80’ini komisyon ücretlerinden elde eden Coinbase, aynı zamanda %15’lik bir geliri de Coinbase pro’dan yakaladı. Kalan kısmın ise çeşitli farklı kaynaklar arasında değiştiği ifade ediliyor.

Daha önce yaptığı açıklamada Coinbase’e övgüler yağdıran kripto para piyasalarının bilinen ismi Adam Draper, şu ifadeleri kullanmıştı:

”Dünya bir süre sonra öyle bir dönüşüm yaşayacak ki, gereken finansal alt yapı sadece Coinbase’de olacak. Ben çok ciddi olarak dünyanın trilyon dolarlık değere sahip ilk 10 şirketinden birinin Coinbase olacağını düşünüyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment