Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Goldman Sachs’e Kripto Paraları ‘Seven’ Bir CEO Geliyor

Goldman Sachs’ın eski başkanı ve CEO’su Lloyd C. Blankfein, her iki pozisyonunu da bırakarak emekliye ayrılacak. Blankfein’in yerine gelecek David M. Solomon ise, Bitcoin ve kripto para piyasalarına olan ilgisi ile biliniyor.

Goldman Sachs tarafından yapılan basın açıklamasında, bankanın başkanlığı ve CEO’luğu görevlerini yürüten Lloyd C. Blankfein’in 30 Eylül itibariyle emekliye ayrılacağı açıklandı. Yönetim kurulu ise, David M. Solomon’un Blankfein’in yerine geçmesi fikrine, oy birliği ile onay verdi.

Blankfein’in Geçmişi

Wall Street devinde son 12 yıldır CEO olarak çalışan Blankfein, kripto paralar ve Bitcoin’e karşı dengeli bir politika izlemesi ile biliniyor. Kendisinin Bitcoin’i olmadığını belirten Blankfein, daha önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

”Sırf benim için uygun değil diye; bazı şeyleri görmezden gelip onları eleştirecek bir kafa yapısına sahip değilim.”

Bir başka Wall Street devi JP Morgan’ın CEO’su ve başkanının Bitcoin’i sahtekarlık olarak nitelediğini de göz önüne alırsak, Blankfein’in daha dengeli bir tutum izlediğini görebiliriz. Ayrıca Wall Street yatırımcısı ve Berkshire Hathaway kurucusu Warren Buffett’ın Bitcoin’i yılan zehrine benzetmesi de işin başka bir boyutuydu.

Şimdi Ne Olacak?

Görevi bırakacak olan Goldman Sachs CEO’sunun kripto para ile ilgili takındığı tavrın aksine, göreve yeni gelmesi beklenen David M. Solomon; kripto paralar konusunda çok daha aktif ve olumlu fikirleri ile biliniyor. Kripto paralara karşı çok olumlu bir tavır takındığı belirtilen Solomon, Goldman Sachs’in müşterilerine Bitcoin vadelileri önermesinin ardından 20 Haziran tarihinde bir açıklama yaparak şunları kaydetmişti:

”Bitcoin konusunda çeşitli süreçlerden geçiyoruz ve bu süreçler boyunca dikkatli hareket etmeye özen gösteriyoruz. Müşterilerimizin fikirleri bizler için çok önemli ve onlara yeni şeyler keşfettirmek de, bizim görevlerimizden birisi.”

Bakalım Goldman Sachs’a gelecek yeni CEO haberinin ardından, piyasalarda ciddi bir artış yaşanıyor. Artışın bu haber ile mi yoksa başka bir şey ile mi ilgili olduğu konusunda farklı yorumlar yapılırken, Bitcoin büyük bir sıçrama ile 7 bin dolar barajını aşmayı başarmış durumda!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment