Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Kritik Dava Sonuçlandı, Craig Wright Yaklaşık 500 Bin BTC’sini Geri Verecek!

Kripto para sektörünün bir süredir büyük bir merak ile izlediği davada sonuç belli oldu. Craig Wright ve Kettleman ailesi arasındaki davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Bitcoin SV’nin tartışmalı kurucusu Wright’ın, Kettleman ailesine yaklaşık 500 bin adet BTC vermesi gerektiğine hükmetti.

Konuyla ilgili olarak yapılan haberlerde, Wright’ın o dönem Kleiman ile birlikte kazdığı BTC’lerin yarısını yeniden Kleiman’a vereceği açıklandı. Bilindiği gibi Wright bu yönde açılan davayı kesin bir dille reddetmiş ve daha önce haklı çıkacağını iddia etmişti.

Ancak gelinen noktada mahkeme heyeti, kripto para sektöründe ‘Sahte Satoshi’ anlamına gelen Faketoshi lakabı ile bilinen Wright’ın, bu alanda sunduğu delilleri yetersiz buldu. Mahkeme heyeti, o dönem Kleiman ve Wright’ın toplamda 1 milyona yakın BTC kazdığını ifade ederken, bu sebepten ötürü de bu BTC’lerin yarısının Dave Kleiman’a verilmesi gerektiğini ifade etti.

Son dönemde Bitcoin SV kaynaklı sorunlar ile başı bir türlü dertten kurtulmayan Craig Wright’ın ise, bundan sonraki dönemde neler yapacağı büyük bir merak konusu. Wright’ın elinde şu an için toplamda 500 bin BTC olup olmadığı dahi bilinmiyor. Konuyla ilgili önümüzdeki dönemde yeni gelişmeler yaşanması da bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment