Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Türk Kripto Para Borsası Hacklendi!

Türk kripto para borsası Bitexlive, yaptığı açıklamada borsada bir hack saldırısı yaşandığını ifade ederek, borsayı bakım moduna aldıklarını açıkladı.

Resmi internet sitesi ve Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bitexlive ekibi, bu saldırının 1 Eylül tarihinde gerçekleştiğini not düştü.

Bahse konu saldırı sonrasında ise, Ethereum, Ripple, Litecoin ve VITAE gibi kripto paraların çalındığı ifade edilirken, çalınan kripto paralardan XRP’nin de Coinbase’deki bir hesaba transfer edildiği belirlendi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”1 Eylül 2019 tarihinde borsamız saldırıya uğradı ve bir miktar XRP çalındı. Bu para transferini takip ettik. Tespitlerimize göre, çalınan XRP’ler Coinbase’e transfer edildi. Konuyla ilgili olarak bir destek bileti açtık. Ancak henüz cevap almayı başaramadık.”

Borsadan yapılan açıklamada ayrıca 4200 dolara yakın VITAE kripto parasının çalındığı ifade edilirken, buna ek olarak 1200 dolarlık XRP’nin de çalındığına vurgu yapıldı.

Borsa, müşterilerini hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğini ifade ederken, sorunun kaynağı anlaşılana kadar ise borsayı bakım moduna aldıklarını açıkladı.

Daha önce de Türkiye merkezli bir başka kripto parası Bayebit saldırıya uğramış ve bu saldırı sonrasında operasyonlarını durdurma kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment