Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Silk Road’ın Kurucusu Ross Ulbricht, NFT Koleksiyonu Yayınlıyor

Ulbricht hayatını NFT haline getirerek müzayedeye sunuyor. Elde edilen para hapis mahkumlarına destek ve Ulbricht’in özgürlüğü için kullanılacak.

Kapatılan Silk Road pazar sitesinin sahibi Ulbricht, bir Medium paylaşımı ile çocukluğundan şimdiye kadar olan döneme dair hayatından belirli anları NFT olarak açık arttırmaya sunacağını duyurdu.

Ethereum üzerinde mintlenen Ross Ulbricht Genesis Collection bugün (2 Aralık 2021)  Miami’deki Art Basel etkinliğinde yayınlanacak. Müzayede 2 – 8 Aralık tarihleri arasında Entoptic küratörlüğünde SuperRare platformunda gerçekleşecek. Müzayede Ulbricht’e ait sanat eseri, yazılar, dijital artist Levitate tarafından tasarlanan ve seslendirmesini  Ulbricht’in yaptığı orijinal animasyon dahil olmak üzere on adet NFT içeriyor.

Ulbricht:

Tutuklandığımda 29 yaşındaydım. Kendimi bir anda hapishanede buldum. Çizim yapmak için yeniden vaktim vardı. Artistik tarafımla yeniden iletişime geçtim ve yaşadığım hikayeyi anlatan illüstrasyonlar üretmeye başladım. Bu müzayededen geleceklerle yapabileceğimiz çok şey var ancak özellikle annesi ve babası hapishanede olan çocukların onları ziyaret etmesine yardım etmek istiyorum. Hapishaneler aileleri parçalıyor. Toplulukları parçalıyor.

Ve burada acı çeken çocuklar.

dedi.

 

2011’de Ulbricht, Bitcoin ile istediğiniz her şeyi alabileceğiniz platform olan Silk Road’ı kullanıma sundu. Sitede illegal uyuşturucu maddeler satılmaya başlandı ve kısa süre sonra silahlar ve diğer kaçak ürünlerin satımı yaygınlaştı. Site, 2013 yılında Ulbrich tutuklandıktan sonra kapatıldı.

2015 yılında Ulbricht; kara para aklama, siber saldırı, narkotik alım – satımı ve suç örgütü işletmekten toplamda 2 müebbet artı 40 yıl hüküm giydi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!