Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Tweetin NFT’sini Alan Sina Estavi, İran’da Tutuklandı

Kripto para şirketi Bridge Oracle’ın CEO’su Sina Estavi’nin, İran’daki kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığı açıklandı. Estavi, Twitter’da atılmış ilk tweetin NFT’sini alarak ün kazanmıştı.

İranlı yetkililer, bugün öğlen saatlerinde hem Bridge Oracle’ın hem Sina Estavi’nin kişisel hesaplarından 2 ayrı paylaşım yapıp, Estavi’nin tutuklandığını duyurdular.

sina-estavi-iran-tweet

Malezya kayıtlı Bridge Oracle’ın kendi tokenı BRG, sosyal medyada yapılan bu duyurunun ardından yaklaşık %60 oranında değer kaybetti.

bridge-oracle-usd-fiyat

Ekonomik suç nedeniyle tutuklandığı aktarıldı

İran’daki Ekonomik Suçlar Özel Mahkemesinin, “ekonomik sistemi bozduğu” gerekçesiyle Estavi hakkında tutuklama emri verdiği açıklandı.

Organize Siber Suçlar Soruşturma Merkezi tarafından yapılan bu duyuruyu, Bridge Oracle’ın sosyal medya hesabında da görmek mümkün.

İran’daki bu özel mahkemeler, yozlaşma gibi suçlarla mücadele kapsamında 2018’in yaz aylarında kuruldu.

NFT için yaklaşık 3 milyon dolar ödemişti

Twitter CEO’su Jack Dorsey, bu yıl 22 Mart 2006’da attığı ve ilk tweet olma niteliği taşıyan tweeti non-fungible token (NFT) olarak satışa çıkardı.

Bridge Oracle CEO’su, Mart 2021’de bu NFT’yi satın alabilmek için o anki değeri 2.9 milyon dolar olan 1.630,58 adet Ethereum (ETH) ödemişti. Estavi, bu işlem hakkında BBC’ye şunları söyledi:

“Bu, bir dijital varlık olarak insanlık tarihinin bir parçası. Bundan 50 yıl sonra insanlık tarihinin ilk tweetinin fiyatının ne olacağını, kim bilebilir?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!