Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinema Zinciri AMC, Kripto Paralarla Ödeme Almaya Başladı

Dünyanın en büyük sinema zinciri AMC Entertainment, müşterilerin online alışverişlerinde artık kripto para ile ödeme yapabileceğini açıkladı.

Online platformlarında kripto para karşılığında satış yapmaya başlayacaklarını yaz aylarında duyuran AMC CEO’su Adam Aron, cuma günü yaptığı açıklamayla bu planın günümüz itibarıyla uygulama konduğunu duyurdu.

AMC müşterilerinin başlangıç aşamasında bitcoin, ether, bitcoin cash ve litecoin ile ödeme yapabileceklerini belirten Aron, kabul edecekleri bir sonraki kripto paranın dogecoin olacağını ekledi.

Üçüncü çeyrek faaliyet raporunu bu hafta paylaşan AMC, çeyrek boyunca 763.2 milyon dolar gelir bildirerek Wall Street analistlerinin 708.3 milyon dolarlık beklentisini aştı.

Adam Aron, hissedarlarla yaptığı görüşme sırasında, dogecoin’i de ödeme seçenekleri arasına eklemek için gerekli entegrasyonun “2022’nin ilk çeyreğinde” sağlanmış olabileceğini söyledi.

AMC Entertainment, bunlara ek olarak Shiba Inu’nun (SHIB) ödeme seçenekleri arasına nasıl dahil edilebileceği ile ilgili de araştırmalar yapıyor.

Sinema zincirinin Shiba Inu’ya yönelik planları, Adam Aron’ın Twitter üzerinden düzenlediği anketin ardından oluşmaya başladı. 150.000’den fazla oyun kullanıldığı ankette katılımcıların büyük kısmı SHIB’le de ödeme alınması fikrini destekledi.


Görsel: San Francisco’daki bir AMC salonu, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!