Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Başkanı, Krize Yol Açmış Kripto Şirketlerini Eleştirdi

Singapur’un merkez bankası MAS’ın başkanı Ravi Menon, “Singapur merkezli” olduğu söylenen bazı kripto para firmaları hakkında konuştu.

Menon, merkez bankası tarafından düzenlenen basın konferansında yaptığı konuşma sırasında Three Arrows Capital, TerraForm Labs ve Vauld gibi şirketleri yorumladı.

Menon, “Merkezinin Singapur’da olduğu söylenen bu kripto firmalarının aslında Singapur’daki kripto regülasyonlarıyla pek bir bağlantısı yok.” dedi.

Singapur’un merkez bankası, son dönemde kripto para piyasasında yaşanan krizlerde adı geçen ve Singapur merkezli olduğu söylenen firmalara karşı mesafesini koruyor. MAS, geçen ay Three Arrows Capital’ı regülatörleri yanlış yönde bilgilendirmek suretiyle kandırdığı gerekçesiyle topa tutmuştu.

Merkez Bankası Başkanı, Singapur’da kurulan Three Arrows Capital’ın, Singapur’da ilgili mevzuata uygun olacak şekilde kaydının olmadığını söyledi.

Menon’un açıklamalarına göre ismi TerraUSD (UST) kriziyle anılan ve adresi Singapur’a kayıtlı olan TerraForm Labs ile Luna Foundation da merkez bankası tarafından regüle edilmemişti.

Menon, yine Singapur’da yer alan ve geçen ayın başında işlemleri durdurma kararı alan Vauld’un da merkez bankasından lisans almadığını, ancak şirketin bunun için gerekli başvuruyu yaptığını ve bunun değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

Bu gibi risklere karşı ileride daha çok yasal önlem alınacağını söyleyen Menon, “bu alanlardaki regülasyonun da güçleneceğini” vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!