Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası QR Koduna Dayalı Yeni Bir Ödeme Sistemi Geliştirdi

Singapur Merkez Bankası, bugün erken saatlerde yeni bir ödeme sisteminin duyurusunu yaptı. Singapur’un finansal otoritesi olarak işlev gösteren banka, QR kodlarına dayalı yeni bir ödeme sistemini duyurdu. Singapur bu projeyle birlikte dünyada ülke geneline entegre edilmiş ilk QR ödeme sistemini oluşturmuş oldu.

QR Koduyla Ödeme

QR koduyla ödeme yapmak geçtiğimiz yıllarda git gide daha popüler bir hal almaya başladı. Bu tarz ödeme metotları genelde şu şekilde işliyor: Müşterinin telefonunda QR kodunu taramaya yarayan özel bir uygulama oluyor ve müşteri telefonundaki bu uygulama sayesinde dükkandaki ürünün kodunu taratıyor. Kod taraması yapıldıktan sonra ödeme doğrudan dükkan sahibinin hesabına aktarılıyor.

Bu ödeme sistemi Singapur’da artık öylesine popüler bir hal almaya başladı ki ülkenin merkez bankası dahi olaya el atmaya karar verdi. Ülkedeki şirketler birbirinden farklı uygulamalar oluşturarak QR koduyla ödeme almaya çalışıyorlardı. Ancak bu günler artık geride kaldı çünkü merkez bankası her şirketin ortak olarak kullanabileceği bir sistem geliştirdi.

Merkez bankasının oluşturduğu yeni ödeme sistemi 27 farklı ödeme işleyicisi tarafından kullanılmaya başladı bile. Singapur Merkez Bankası, zaman içerisinde sisteme daha fazla üyenin katılıp katılmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Merkez bankasının açıklamalarına göre önceden QR koduyla ödeme kabul eden şirketler, ellerindeki QR kodlarını altı ay içerisinde yeni sistemdeki kodlarla değiştirecekler. Kod değişim süreci bu ay içerisinde başlayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment