Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SingularityNET Cardano ile İş Birliğine Sıcak Bakıyor

Yapay zeka (AI) uygulamaları için blockchain temelli bir pazar oluşturan SingularityNET, Ethereum ağından Cardano ağına geçmeyi tartışıyor.

Robot Sophia’nın yaratıcısı olan yapay zeka firması SingularityNet, Ethereum ile yaşadıkları hız ve maliyet sorunlarını göz önüne alarak Cardano ile bu sıkıntıların üstesinden gelmeyi planlıyor. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson tarafından yönetilen IOHK ile yapılan iş birliği, SingularityNET’in AI platformunun bir kısmını Cardano blok zincirine taşımayı taahhüt ediyor.

SingularityNET kurucusu ve CEO’su Dr. Ben Goertzel, Ethereum blok zincirinde yaşanan hız ve maliyet sorunlarının SingularityNET’i kendi blok zinciri altyapıları için alternatifler aramaya yönlendirdiğini ve yapılan ortaklığın iki taraf için de geliştirici olacağını belirtti.

Ethereum 2.0 Belirsizliğini Koruyor

Ethereum blok zincirinde yaşanan hız ve maliyet problemlerine değinen Goertzel, Ethereum 2.0 tasarımının umut vaat ettiğini ancak bu yeni nesil Ethereum’un farklı yönlerinin piyasaya sürülme zamanlamasının da birçok pratik ayrıntıyla birlikte belirsizliğini koruduğunu dile getirdi.

IOHK ve SingularityNET platform ekipleri, Ethereum tabanlı ERT-20 AGI tokenlerinin bir kısmını Cardano tabanlı AGI tokenlere aktaracak mekanizmalar da dahil olmak üzere platformun büyük bir bölümünü Ethereum’dan Cardano’ya nasıl taşıyacakları üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu geçişle Solidity programlama dilinin yerini Plutus’a bırakacağını söyleyen Dr. Goertzel, bu şekilde günümüz internetinde yaşanan güvenlik sorunlarının büyük oranda önüne geçileceğini belirtti.

Gelecek Çoklu Zincir Olacak

Geleceğin çoklu zincir olacağına inanan Dr. Goertzel, Ethereum’dan tamamen uzaklaşılmaması ihtimalini de değerlendiriyor. Cardano ve Ethereum taraflarından azami fayda sağlayacak şekilde çalışılması gerektiğini düşünen Goertzel, alınacak kararların topluluğa ve pazara bağlı olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment