Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirin Labs’in Kurucusu, Grin Almak İsterken Dolandırıldı!

İsrail’in en önde gelen yatırımcılarından birisi olan ve kripto para sektöründe yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiren Moshesh Hogeg, yeni çıkan kripto para Grin’i kendisine konu edinen bir dolandırıcılığın kurbanı oldu.

SIRIN Labs’i kuran ve dünyanın ilk Blockchain temelli akıllı telefonunu üretmek için ICO yapan ve bu hamlesiyle 2018’in en fazla dikkat çeken projelerinden birine imza atan Hogeg’in, çok ciddi miktardaki BTC’sini, Grin alabilmek umudu ile dolandırıcılara kaptırdığı iddia edildi.

Daha sonra, yerel Facebook kripto para gruplarında konu ile ilgili bir mesaj paylaşan başarılı isim, başına gelen bu şanssız olayları doğruladı. Çok ciddi miktarda Grin alabilmek için OTC’den faydalanmak istediğini ifade eden Hogeg; Telegram’da güvenilir bir satıcıya ulaştığını da ifade etti.

Satıcının kendisine üçüncü taraf bir garantör de teklif ettiğini belirten Hogeg; satıcıdan belirli bir miktar Grin’i peşin istediğini belirtirken; Grinleri gönderen satıcı, böylelikle elinde gerçekten koin olduğunu ispatlamış oldu.

Hogeg, daha sonra önceden anlaştıkları miktarda BTC’yi gönderdiğini belirtirken, daha sonra ise satıcının ve garantörün bir anda ortadan kaybolduğunu aktardı. Sirin Labs CEO’su konu ile ilgili avukatına danıştığını ve sonraki adımları planlamaya başladıklarını da ifade etti.

İsrailli girişimci, bu şanssız olay sonrasında tam olarak kaç BTC dolandırıldığını söylemese de,  bu miktarın gayet hatrı sayılır bir sayıda olduğu, kulislerde konuşulan konulardan bir tanesi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment