Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slovenya’da Kripto Para Kullanımı Git Gide Yaygınlaşıyor

Belli bir ülkeye bağlı olmayan ve evrensel nitelik taşıyan kripto paralar, bazı ülkelerde oldukça sıcak karşılanıyorlar. Dünya üzerinde kripto para kullanımının en rahat olduğu ülkelerden biri Slovenya. Slovenya‘da ülke genelinde kripto para ile ödeme kabul eden esnaflara denk gelmek bir hayli mümkün.

Bitcoin Alışverişi

Kripto para alışverişi dendiği zaman akla gelen ilk şeylerden biri Doğu Avrupa’nın en büyük alışveriş noktalarından biri olan BTC City. 475 bin metre kare alana yayılan, içinde 450 civarında dükkan, 70 farklı restoran, sinema ve tiyatro salonları, spor tesisi barındıran bu merkez kripto para destekçileri için hayli ilgi çekici.

BTC City içerisindeki dükkanların çok ciddi bir kısmında kripto para ile ödeme yapmak mümkün. Müşterilerin yapması gereken tek şey kasaya geldiklerinde bir QR kodu taratmak ve karşılığında Bitcoin, Bitcoin Cash veya Ether gibi kripto paraları kullanarak ödeme yapmak.

Slovenya’da Kripto Para Turizmi

Turizme yoğun ilgi gösteren Slovenyalı yetkililer, ülkeyi Blockchain ve kripto para topluluğu için cazip bir hale getirmeye çalışıyorlar.

Ülkede Avrupa Blockchain Birliği gibi “Slovenya’yı ve Avrupa’yı evrensel bir Blockchain noktası” haline getirmek isteyen organizasyonların bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Slovenya hükümetindeki yetkililer de daha önceden Blockchain ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunmuşlardı.

Slovenya’da kripto para ile ödeme yapan kişiler arasında oldukça ön plana çıkan isimler bulunuyor. Bunların arasında Slovenya’nın cumhurbaşkanı olan Borut Pahor, ülkenin eski başbakanı olan Dr. Miro Cerar gibi isimler var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment