Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana 14 Ayın Zirvesinden Düşüşe Geçti! Uzmanlar Yorumladı: Ralli Bitti Mi?

Analistler yıl başından bu yana 4 kattan fazla yükselen Solana’nın (SOL) akıbeti hakkında yorumda bulundu.

Geçtiğimiz 1 aylık süreçte %63 civarında yükseliş sergileyen SOL, son 3 günde verdiğinin %17’sini geri aldı. Yaşanan bu düşüş, acaba SOL için yükseliş günlerinin geride mi kaldığına dair soruları akıllara getirirken uzmanlardan dikkat çeken yanıtlar geldi.

Konu hakkında açıklamada bulunan YouHodler Piyasalar Şefi Ruslan Lienkha, FTX çöküşüyle değerinin çok altına gerileyen SOL’ün halihazırda Bitcoin’de yaşanan yükselişe ayak uydurduğunu belirtti:

Solana Bitcoin yükselişine ayak uyduruyor. SOL uzun bir süre boyunca değerinin altında kaldığı için son artış daha çok bir fiyat toparlanmasına benziyor. Solana, FTX’in patlamasından sonra değerinde dramatik bir düşüş yaşadı ve token bu yılın başından itibaren kripto piyasasındaki yükseliş trendini kaçırdı.

Eski BitMex CEO’su Arthur Hayes‘de SOL’ün yükselişinden etkilenen isimler arasında yer aldı. Hayes 2 Kasım tarihli paylaşımında bir miktar SOL aldığını belirtti.

Ryze Labs Kurucu Ortağı Matthew Graham ise Solana ekosisteminin bu fiyatlardan çok daha fazlasını hak ettiğini ima ederek yükseliş ivmesinde bir yavaşla görmediğini vurguladı:

Solana, ilk günden itibaren benzersiz platformlar ve ürünler piyasaya sürecek geliştiriciler arasında zihin payı kazanma misyonuyla yola çıktı. Fiyat hareketi, Solana’yı faydalı ürünlerle dolu canlı bir ekosistem haline getiren mühendislikten topluluk geliştirmeye kadar yapılan çalışmaları yansıtıyor. SOL’ün yükseliş ivmesinde bir yavaşlama görmüyorum.

Öte yandan on-chain analiz platformu CoinGlass’a göre 1 Kasım günü yaklaşık 10 milyon dolar değerinde SOL short (kısa) pozsiyonu tasfiye oldu. Bu miktar son 3 ayın en yüksek short tasfiyesi olarak kayıtlara geçti. Bu denli büyük tasfiyeler genellikle fiyat için kısa vadeli tepe veya dip noktaların sinyalini verebiliyor.

Ek olarak Solana fiyatındaki yükselişi merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarındaki toplam kilitli varlık (TVL) miktarı takip etmedi. DefiLlama verilerine göre iki yıl önce 10 milyar dolar olan SOL ağı TVL’si günümüzde 855 milyon dolarda konumlanıyor.

Ayrıca uzmanlar kısa süre önce Solana’daki yükselişin arkasında ABD’li kripto para borsası Coinbase faktörünün olabileceğini söylemişti.

Son 14 ayın en yüksek seviyesinde konumlanan SOL, 2023 yılı içerisinde 4 kattan fazla artış sergiledi. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %11 değer kaybeden SOL, yazım esnasında 38,84 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!