Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağındaki Yeni Altcoin İçin Rug-Pull İddiası: 25 Milyonluk Vurgun Mu Yapıldı?

IBXTrade ön satışında yatırımcılar, ekip tarafından kontrol edilen süreçte toplanan fonların iadesi yapılmadığı ve tokenin piyasa değerinin hızla düşmesi nedeniyle dolandırıldıklarını iddia ediyor.

Orderly Network tarafından desteklenen IBXTrade (ARTIC) adlı proje, 3 gün önce 3,2 milyon dolar toplamak ve seçilmeyen katılımcılara geri ödeme yapmak amacıyla bir ön satış başlatmıştı.

25 milyon dolara tekabül eden 160 bin Solana (SOL) toplanan proje için yatırımcılar, 21,8 milyon dolarlık geri ödeme beklerken ekibin kendi kontrollerinde bulunan bir web sitesinde anket başlatarak kafa karışıklığı yarattığı belirtildi.

Yapılan açıklamalara göre ankette ya belirlenen sınırı koruma ya da artırma kararı oylamaya sunuldu ve sonuç sınırın artırılması yönünde çıktı. Ancak Twitter’dan Anon Vee isimli bir kullanıcının yaptığı paylaşıma göre ekip geri iade yaptığını iddia etti ancak ve SOL miktarını farklı adreslere gönderdi. Ancak hiçbir katılımcı geri ödeme alamadı.

Ayrıca tokenın bugün piyasa sürüldüğü ancak 50 milyon dolarlık piyasa değerinin ardından 6 milyon dolara kadar gerilediği ifade edildi. Yalnızca bazı kişilerin tokenlarını alabildiği belirtilirken MEXC gibi borsalar da listeleme planlarını erteledi.

İddialar, bu ön satışın bir dolandırıcılık olduğunu ve Orderly Network’ün dolandırıcıları desteklediğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!