Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Balinaları, “Kaçınılmaz” Denen Onay Öncesinde Yatırımlarını Artırıyor

Binance’deki Solana (SOL) balinaları, yasal belirsizlikler devam etse de fiyatın yükseleceği yönünde pozisyon alıyor.

CoinGecko verilerine göre 74,7 milyar dolar piyasa değeri olan Solana, haftalık olarak yüzde 12’den fazla değer kazandı ve 160 dolar seviyesinin üstüne çıktı.

SOL balinaları pozisyon alıyor

Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Binance’deki bir balina, hafta sonunda borsadan 28 bin 717 Solana (4,56 milyon dolar) satın aldı. Balina, bunları daha sonra proof-of-stake (PoS) mekanizması sayesinde getiri elde etmek için staking amacıyla kullandı.

Geçtiğimiz hafta iki diğer balinanın da kendi başlarına Binance’den sırasıyla 30 bin ve 26 bin 245 Solana alıp stake ettiği gözlemlendi. Solana piyasalarındaki bu alım baskısının güçlenmesi, SOL fiyatının güncel konumuna kıyasla daha da yükselmesini sağlayabilir.

Solana’nın ABD’den onay alması “kaçınılmaz”

Brezilya‘nın finansal düzenleyicisi, geçen hafta ülkedeki ikinci Solana borsa yatırım fonunu da (ETF) onayladı. CVM tarafından onaylanan fon, Brezilya merkezli varlık yöneticisi Hashdex tarafından işletilecek.

ABD’de VanEck ve 21Shares, Solana ETF’si kurabilmek için SEC’ye başvuruda bulundu. Bu başvuruların güncel durumu belirsizliğini koruyor. Ancak VanEck’in dijital varlık araştırma müdürü Matthew Sigel, bunların onaylanmasının “kaçınılmaz” olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!