Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ekosistemindeki Altcoin’in Airdrop’u Rakibine 3x Yükseliş Yaşattı!

Solana ağındaki merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Jito’nun (JTO) yaptığı airdrop rakibi projenin altcoin’inin yükselişine yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde token lansmanı ve airdrop dağıtımıyla dikkat çeken Jito, Binance listelemesi de alarak iyice ilgi odağı olmuştu. Söz konusu gelişmeler, Solana ekosistemindeki birçok altcoin’i harekete geçirdi.

Jito ile benzer bir şekilde işlem gören ve bir likit staking token’ı (LST) çıkaran Marinade’nin yerel kripto parası MNDE bu hafta son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. MNDE, perşembe günü işlem gördüğü 0,2197 dolar seviyelerinden 3x’lik sert bir yükseliş yaşayarak dün 0,661 dolara seviyelerine ulaştı.

Jito ile Marinade’yi kıyaslayan yatırımcılar aralarındaki %600’lük piyasa değeri farkını göz önünde bulundurarak MNDE yatırımı yapmış olabilir.

DeFiLlama verilerine göre Marinade Finance’in mevcut durumda 788 milyon dolarlık kilitli varlık değeri (TVL) bulunurken Jito’nun yalnızca 477 milyon dolar TVL‘si bulunuyor. Bu durumun da yatırım yapmak için göz önünde bulundurulan kriterlerden biri olduğu düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre MNDE, yazım esnasında 0,481 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!