Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana ETF Müjdesi ile Analist Onay da Yakın Dedi: Fiyat En Az 3 Kat Yükselir!

GSR yayınladığı bir notta, Solana ETF müjdesi gelmeden hemen önce yayınladığı notta onayın da yakın olduğu ifade etti. 

Bitcoin ve Ethereum ETF onaylarının ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bugün de Solana (SOL) ETF başvurusu geldi. Söz konusu başvuru ile fiyatta yükseliş de meydana gelirken ekosistem altcoinleri de yukarı kırdı.

Piyasa yapıcı şirket GSR, bugün yaptığı açıklamada, mevcut ABD başkan adayı Donald Trump’ın tekrardan başkan olması durumunda Solana ETF onayının birçok uzmanın düşündüğünden çok daha hızlı gerçekleşebileceğini söyledi.

CoinDesk ile paylaşılan GSR’nin notuna göre ABD başkanlık seçimi SOL gibi ek kripto para ETF’leri için bir çığır açıcı olabilir. GSR yaptığı açıklamada şu detayı verdi:

Solana, ABD’de daha fazla spot dijital varlık ETF’sine izin verildiğinde spot ETF’e hazır ve fiyattaki potansiyel etki şimdiye kadarki en büyük etki olabilir.

Öte yandan GSR, spot ETF süreçlerinin genellikle vadeli işlem sözleşmelerinin tanıtılmasıyla başlandığını söyledi ve Solana’da henüz böyle bir girişim olmadığını ifade etti.

Bitcoin’den en az üç kat daha iyi performans gösterir

GSR, Bitcoin’in spot ETF lansmanından önceki ve sonraki aylarda fiyatının iki katından fazla arttığını ifade ederken SOL’un onay alması ve Bitcoin’in gördüğü girişlerin sadece %5’ini görmesi durumunda fiyatının üç katından fazla artabileceğini belirtti:

Solana ayı piyasası senaryosunda 1,4 kat artabilir, baz senaryoda 3,4 kat artabilir ve boğa senaryosunda ise 8,9 kat artabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!