Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana ETF’leri Hakkında Açıklama: Kaldırılan Başvuru Hala Geçerli Mi?

VanEck’in dijital varlıklar araştırma başkanı Matthew Sigel, Solana ETF’i hakkındaki spekülasyonları aydınlattı.

Dev yatırım firması VanEck geçtiğimiz haftalarda tıpkı Ethereum ETF’i için olduğu gibi Solana ETF’i için de başvuruda bulunmuştu. Fakat yaklaşık 3 gün önce, VanEck’in başvurusunun CBOE web sitesinden kaldırıldığı görülmüştü.

Bu durum üzerinden ğpaylaşımda bulunan birçok kripto para fenomeni ve analist, şirketin başvurusunu geri çekmiş olabileceğini aktardı.

Solana ETF başvurusu hala geçerli

Ortaya çıkan bu spekülasyonlara açıklık getiren Matthew Sigel ise başvurunun web sitesinden kaldırılmasına rağmen “halen geçerli” olduğunu söyledi.

Sigel, bir X gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

VanEck’in Solana ETF’si için yapılan 19b-4 başvurusunun CBOE web sitesinden kaldırıldığını bazıları fark etti” diyerek durumu açıklığa kavuşturdu. “Unutmayın ki, Nasdaq ve CBOE gibi borsa kurumları, yeni ETF’ler listelemek için kural değişiklikleri (19b-4) yapar. Ancak, VanEck gibi ihraççılar prospektüs (S-1) ile sorumludur. Bizim prospektüsümüz geçerliliğini koruyor.

9 Temmuz’da, Cboe ulusal menkul kıymetler borsası, VanEck ve 21Shares’in planladığı Solana ETF’lerinin listeleme talebiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunmuş ve SEC’ten mart’a kadar nihai bir karar talep etmişti. Bu başvuru, 19b-4 olarak adlandırılmakta ve ihraççıların S-1 başvurularından farklıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!