Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Fiyatı 170 Doları Bu Sayede Geçti: Memecoin Rüzgarı Esiyor

Hafta boyunca yaklaşık %5 yükselen Solana (SOL) fiyatı, yeniden 170 doların üstüne çıktı.

Merkeziyetsiz bir kripto para borsasının kurucusuna göre Solana fiyatındaki yükseliş, büyük ölçüde memecoin trendinden kaynaklanıyor.

Memecoin etkisi hissediliyor

Zeta Markets kurucusu Tristan Frizza, Solana ağındaki memecoin işlemlerinin SOL fiyatını yukarı çektiğini söyledi.

Frizza, “Memecoinler, Solana’daki hareketliliğin kesinlikle en önemli etmenlerinden biri haline geldi. Bu, spekülasyonun ötesinde Solana‘nın düşük işlem ücretleriyle yüksek işlem hacimlerini kaldırabilme kabiliyetini ortaya koyuyor ve bu, onu bireysel kullanıcılar için harika bir ortam yapıyor” dedi.

Blockchain verileri bunu kanıtlıyor

Frizza’ya göre Solana blockchain‘indeki veriler, bu söylemi kanıtlar nitelikte. Solana’daki kilitli varlıkların toplam değeri (TVL), 4,9 milyar doları geçti.

Frizza, “Bu, ağda güçlü bir hareketlilik olduğunu gösteriyor ve aylık aktif adres sayılarının mayıs ayında 41,65 milyona çıkarak rekor kırmasıyla birlikte aktif kullanıcı sayısı da sürekli olarak büyüyor” dedi.

Ethereum’un gerisinden geliyor

Solana’daki lending ile likit staking işlemleri ve sürekli vadeli işlem piyasaları, ağdaki DeFi ekosisteminin büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Solana, bir yandan Ethereum’u kovalamayı sürdürüyor.

Bitfinex analistleri, “Solana’daki büyüme, onun saniye başına işlem kapasitesi ve ölçeklenebilirlik bakımından diğer blockchainlere kıyasla sahip olduğu avantajlarla açıklanabilir. Hem Solana hem Ethereum büyümeye devam ediyor ama Solana’daki büyüme daha fark edilir ve Solana, TVL bakımından Ethereum’un dört sıra arkasında olsa da merkeziyetsiz borsa hacimleri bakımından ikinci sırada” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!