Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Fonlarından Çıkış Yapan Kurumsallar Avalanche ve Bu Altcoinlere Geçiyor!

Bitcoin (BTC) 45 bin dolar seviyesinde takılmaya devam ederken kurumsal kripto para fonlarında 2024’ün ilk haftasında 151 milyon dolarlık giriş görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarında 2024’ün ilk haftasında net 151 milyon dolarlık giriş olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yılın favori altcoin’i Solana’dan çıkış olurken diğer altcoinlere olan giriş dikkat çekti.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 112,6 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı.


Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 29,6 milyon dolar fon girişi olurken 2023’te çok fon çıkışı yaşanan short (kısa) Bitcoin fonuna 900 bin dolarlık giriş gözlemlendi.

Solana’dan çıkan para diğer altcoinlere akıyor!

Geçtiğimiz yıl en çok para girişi olan altcoin Solana’dan varlık çıkışı sürerken kurumsal yatırımcılar Avalanche (AVAX), Cardano (ADA), Ripple (XRP) ve Litecoin’e (LTC) yöneldi.

Avalanche’a 2 milyon dolarlık, Cardano’ya 3,7 milyon dolarlık, Litecoin’e 1,3 milyon dolarlık ve Ripple’a 900 bin dolarlık para girişi oldu.

Coinshares, henüz spot Bitocin ETF onayı gelmemiş olmasına rağmen girişlerin %55’inin ABD’li borsalardan geldiğini ve ardından Almanya ve İsviçre yer aldığını söyledi.

ABD’de 83,6 milyon dolarlık giriş olurken Almanya’da 32,5 milyon dolar ve İsviçre’de 24,9 milyon dolar giriş yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!