Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Kurucusu Açıkladı: “Solana Ethereum’dur”

Solana’nın kurucularından Anatoly Yakovenko, Solana ile Ethereum arasındaki ilişkinin geleceğiyle ilgili bir iddiada bulundu.

Sosyal medyadaki bir paylaşıma yanıt veren Yakovenko, Solana’nın Wormhole EigenLayer aracılığıyla bir Ethereum Layer 2’si olabileceğini söyledi.

Bir sharding yöntemi olan danksharding’e atıfta bulunan Yakovenko, bunun kullanıma girmesiyle birlikte Solana’daki tüm blokların Ethereum tabanlı bir köprü sözleşmesine gönderilebileceğini belirtti.

Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri olan Solana’nın ekosistemi, son dönemlerde meme coin’lerin de etkisiyle ivme kazandı. Solscan ekibi, “Ekosistem içerisinde inanılmaz derecelerde hareketlilik görüyouz.” dedi ve özellikle Raydium’un 188 binden fazla aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Solana’da halihazırda wrapped Ethereumların (ETH) kullanılabildiğini hatırlatan Yakovenko, Solana ve Ethereum arasındaki bu köprünün doğurabileceği çifte harcama (double spend) riskini de ele aldı.

Yakovenko, Solana’nın işlem Ethereum’da tamamlanmadan önce wrapped token üretmemesi halinde bu sorunun önüne geçilebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!