Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Merkezli DeFi Savaşları Altcoin Fiyatında Yüzde Otuzluk Hareket Yarattı!

Solana tabanlı DeFi protokolleri arasında çıkan kaos güç dengelerinin değişmesiyle sonuçlandı.

DeFi platformları MarginFi ve Solend arasında yaşanan çatışma Solana ekosisteminde büyük hareketlenmeye neden oldu. Yatırımcılar MarginFi’den 200 milyon dolarlık kripto para çekerek Solend ve Kamino gibi rakip platformlara yöneldi.

Solend, yatırımcı çekmek için token airdropu duyurduktan sonra 24 saatte 17 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı. Kamino ise en büyük sıçramayı yapan platform olurken tek seferde 81 milyon dolarlık yeni girişe ev sahipliği yaptı.

Solend kurucusu 0xRooter, konu hakkında yaptığı açıklamada MarginFi ekibinin kendilerini gerçekçi olmayan nedenlerle karaladıklarını söyledi:

Geçtiğimiz Temmuz ayında MarginFi, Solend’i akranlarıyla birlikte karalamaya çalıştı ve biz bunu arka kanallar aracılığıyla öğrendik. Yalanlar yaydılar. MarginFi, Solend’i sürekli olarak hakkımızda kötü konuştu ve etkileşimi artırdı.

Solend’in yerel token’ı bu süreçte %30’luk yükseliş sergileyerek 1,36 dolar seviyesinden 1,77 dolara tırmandı. Fakat bu yükseliş kalıcı olmadı ve fiyat kısa sürede 1,36 dolar bandına geriledi.

Buna rağmen MarginFi hala Solana’nın ikinci en büyük DeFi platformu olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!