Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Saga İçin Verilen Siparişler, Envanter Bittiği İçin İptal Edildi

Solana’nın akıllı telefonu Saga için verilen siparişlerin bir kısmı, envanter sorunu yüzünden iptal edildi.

Solana Mobile tarafından yapılan açıklamada, “Siparişleri karşılamaya çalışırken, üçüncü parti dağıtıcımızda envanterimizin yanlış gözükmesine yol açan bir envanter yönetim sorunu olduğunu öğrendik. Bu nedenle ne yazık ki envanter bittikten sonra verilen siparişleri karşılayamıyoruz.” dendi.

Solana’nın birkaç hafta öncesine kadar satmakta zorlanan akıllı telefonu, meme coin Bonk’un (BONK) doğurduğu arbitraj fırsatı sayesinde satışlarını 10’a katladı. Saga’yı satın alan kullanıcılar, 30 milyon BONK’luk airdrop’tan faydalanabiliyorlar. Bunların değeri, BONK fiyatındaki yükseliş sebebiyle telefonun maliyetinden daha fazla ediyordu.

TradingView verilerine göre BONK, bir ayda yüzde 400’ten fazla değerlenerek 15 Aralık’ta 0,000030 doların üstüne kadar çıktı. Token’ın güncel değeri ise 0,000018 dolar düzeyinde.

Solana Mobile, durumdan etkilenen kullanıcılara bilgi verildiğini ve bunlara para iadesi yapılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada ayrıca bazı siparişlerin “aşırı fazla cihaz siparişi verdiği ya da ödeme riski taşıdığı” için şüpheli olarak işaretlendiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!