Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana (SOL) Vakfı’nın FTX Bilançosu: Enkazda Ne Kadar SRM ve FTT Kaldı

FTX ile derin finansal bağlara sahip Solana (SOL) Vakfı tarafından paylaşılan bilanço raporunda çöküşün ne kadar ciddi olduğuna dair sayılara yer verildi.

Solana Vakfı pazartesi günü yaptığı açıklamada, FTX’te on milyonlarca dolarlık kripto para biriminin yanı sıra Sam Bankman-Fried’in iflas eden kripto borsasında 3,24 milyon adet hisse senedine sahip olduğunu söyledi. Vakıf tarafından detayları açıklanan bilançoda, 134,54 milyon SRM ve 3,43 milyon FTT‘nin FTX enkazında kaldığı belirtildi.

Çöküşten önceki verilere göre bu varlıkların toplamı 190 milyon dolar değerindeydi. Çöküşün ardından değer kaybeden kripto para birimlerini şuan kurtarmayı başarsalar bile varlıkların değeri CoinGecko’dan alınan anlık verilere göre yaklaşık 35 milyon dolar ediyor.

Hatırlanacağı üzere Solana Vakfı ve FTX arasında derin finansal bağlar vardı ve çöküşten en çok etkilenen kurumlardan biri Solana Vakfı olarak kayıtlara geçti.

FTX çöküşünün ardından büyük destekçisini kaybeden Solana (SOL) 1 haftalık süreç içerisinde %57 civarında değer kaybetti. Vakfın açıklamasına göre belirtilen bilanço zararının yanı sıra Sollet tabanlı varlıklarda bu çöküşten 40 milyon dolarlık zarara uğradı.

FTX’in müşteri varlıklarıyla yaptığı yanlış ve hukuksuz ticaretin sonucunda tetiklenen iflas ardında birçok mağdur ve yıkıntı proje bıraktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!