Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Platforma 100 Milyon Dolarlık Hack Saldırısı

Solana tabanlı bir alım-satım ve lending platformu olan Mango Markets, 100 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı.

Mango Markets tarafından yapılan açıklamalara göre hacker, saldırıyı gerçekleştirebilmek için oracle’ları kullanarak MANGO tokenın fiyatını manipüle etti.

Mango Markets ekibi, çalınan paraların dondurulması ve böylece hackerın daha fazla işlem yapmasının engellenebilmesi için “üçüncü partilerle” görüşme halinde.

Blockchain güvenlik firması Hacken tarafından yapılan analize göre hacker platforma önce 5 milyon dolarlık USDC yatırıp, büyük bir uzun pozisyon açtı. Açılan pozisyonun anormal derecede büyük olması, tokenın fiyatında neredeyse yüzde 1.000’lik bir yükselişe yol açtı.

Hacker, bununla birlikte artışa geçen teminat varlıklarını Mango Market’ın lending platformunda kullandı ve yüklü miktarlarda borç aldı.

Hacken tarafından yapılan açıklamalara göre hacker, hem tokenın hem de teminat varlıkların değerini manipüle ederek toplamda yaklaşık 114 milyon dolar değerinde varlık çaldı.

Hacker, bu paraları çaldıktan sonra Mango Markets topluluğunu bir oylamaya çağırdı. Hackerın önerisi, çaldığı varlıkların yaklaşık 50 milyon dolarlık kısmını topluluğa iade etmesi, bunun karşılığında kalan paraların ödül olarak kendisine verilmesi yönünde.

Hacker ayrıca oylamanın kabul edilmesi halinde kendisine dair bir soruşturma açılmamasını, aldığı paralara herhangi bir bloke konmamasını talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!