Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tartışması Devam Ederken Buradaki İkinci Başvuru Onaylandı

Solana (SOL) ile ilgili ABD’deki belirsizlikler devam ederken Brezilya hükümetinden yeşil ışık geldi.

Resmi veri tabanında paylaşılan bilgilere göre Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), ikinci Solana borsa yatırım fonunu (ETF) da onayladı.

CVM’nin veri tabanına göre yeni Solana (SOL) ETF’si henüz faaliyet aşamasına geçmemiş olup, Brezilya merkezli varlık yöneticisi Hashdex tarafından piyasaya sürülecek.

Bu ETF, Hashdex’in bünyesindeki yatırım bankası BTG Pactual ile ortaklaşa geliştiriliyor. Hashdex, B3 Brezilya borsasında Nasdaq Crypto Index’in yanı sıra Bitcoin ve Ethereum tabanlı ETF’ler gibi çeşitli ürünler sunmuş deneyimli bir kurum olarak biliniyor. Şirketin yönetimi altında 962 milyon doların üzerinde varlık bulunuyor.

CVM, 8 Ağustos’ta Brezilya’daki ilk Solana ETF’sini onaylamıştı. Bu ETF ise Brezilya merkezli varlık yöneticisi QR Asset tarafından yönetiliyor.

ABD’deki belirsizlikler devam ediyor

ABD’de VanEck ve 21Shares, Bitcoin ile Ethereum’dan sonra Solana için de bir ETF kurmaya çalışıyor. VanEck’in dijital varlık araştırma müdürü Matthew Sigel, Cboe’nin sitesinden kaldırılmasının ardından başvurularının hala geçerli olduğunu söyledi.

Uzmanlar, bu başvurularının yakın gelecekte onaylamasına pek ihtimal vermiyor. Bloomberg analisti Eric Balchunas’a göre ABD yönetiminde bir değişiklik olmadığı sürece Solana ETF’lerinin bu yıl içerisinde onaylanması mümkün gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!